Manželská polohovací postel, kuchyňka a rozkládací gauč, to je nový pokoj v benešovské porodnici. Budoucí maminky mohou „bydlet“ v porodnici v rodinném apartmánu se svým partnerem a cítit se tu jako doma od poloviny května. A některé již této nadstandardní možnosti využily.

Jako první byli ubytovaní v novém rodinném apartmánu Zuzana Štecherová a Marek Barták, kterým se narodila malá Alex. „Jsme rádi, že jsme mohli již využít nový rodinný apartmán, je to tu jako doma, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice i nahřívací polštářek. Mít u sebe přítele čtyřiadvacet hodin denně je pro mě jako prvorodičku velká výhoda, podpora partnera je důležitá,“ řekla maminka.

Maminka Veronika využila možnosti apartmánu začátkem června a tři dny strávila s partnerem a novorozeným synem pohromadě. „Byli jsme překvapení z takového pokoje. Je tu všechno, co je potřeba, od mikrovlnky, konvice, lednice až po kojící čaje. Dokonce je tu i nahřívací pytlík nebo masážní olej. Všechno tu bylo přichystané a využila jsem. Ani by mě nenapadlo, že bych to mohla potřebovat. Je to tu moc hezké, čisté, útulné.“

Nadstandardní apartmán stojí 1500 Kč na noc. Maminky si tak s sebou mohou vzít nejen partnera, ale třeba i staršího sourozence jejich nově narozeného miminka.