V provozu je magnetická rezonance, ortopedická lůžka a brzy začne fungovat i urgentní příjem. Od 19. února začal fungovat zcela nový urgentní příjem. Prohlídky nových prostor se zúčastnila hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, náměstek pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík, ředitel středočeských záchranářů MUDr. Pavel Rusý, ředitel pražských záchranářů MUDr. Petr Kolouch, členové představenstva a dozorčí rady nemocnice a další významní hosté.

Prohlídka začala u pavilonu interny, v němž ústí ve třetím patře nadzemní koridor, který vede z pavilonu interny do nové přístavby chirurgie. Nadzemní „krček“ je již od dnešního odpoledne v provozu, a tak jsou pacienti přepravování komfortně v teple. Hosté prošli proskleným „tunelem“ až do přístavby chirurgie, kde je již fungující oddělení lůžkové ortopedie. Část oddělení si mohli hosté prohlédnout s primářem MUDr. Jiřím Beznoskou.

Předseda představenstva MUDr. Roman Mrva pak hosty provedl také ambulancemi urologie a ortopedie o patro níže, které se otevřou již na přelomu února a března.

Na závěr si přítomní prohlédli úplně nový urgentní příjem ve spodním podlaží, kde je již téměř vše připraveno na ostrý provoz. Zde hosty přivítal primář urgentu MUDr. Michal Bláha a vrchní sestra Ivana Jančíková se svým „oranžovým“ týmem.

V nové chirurgické přístavbě již funguje pracoviště magnetické rezonance v suterénu.

Dále se pokračuje na druhé etapě, která skončí letos na jaře a zahrnuje nové prostory pro chirurgii a také otevření centrálního vstupního pavilonu v parku, kde bude fungovat knihovna či studovna pro personál.