Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov se stala vítězem v průzkumu Nemocnice ČR 2019 v rámci Středočeského kraje. První místo získala u ambulantních i hospitalizovaných pacientů. Hlasování probíhalo od února do srpna 2019. Už od soboty 1. února 2020 mohou lidé hlasovat v dalším ročníku.

„Jo to pro nás výborná zpráva a zároveň pozitivní zpětná vazba od našich pacientů. Jsem za toto hodnocení velmi rád,“ reagoval předseda představenstva MUDr. Roman Mrva a dodal: „Děkuji především našemu personálu. Benešovská nemocnice má štěstí na lidi pracující v nemocnici a na jejich přístup, proto se jí i v roce 2019 dařilo. Všichni zaměstnanci velmi efektivně a mnohdy i nadšeně a trpělivě spolupracovali a podíleli se na obrovském množství projektů, které se v nemocnici podařilo ve velice krátké době úspěšně realizovat.“

Podle něj se nemocnici dařilo na poli medicínském, ošetřovatelském i v oblastech, které přímo s poskytováním zdravotní péče na první pohled nesouvisí, ale pro denní práci všech zaměstnanců jsou nezbytné.

Nemocnice v roce 2019 investovala především do interního pavilonu, v němž zrekonstruovala a zmodernizovala několik pater a pokračovat bude i letos. První etapa skončila na 2019 jaře a jednalo se o Endoskopické centrum v suterénu, interní ambulance v přízemí a lůžkové Neurologické oddělení ve 3. patře. Koncem loňského roku se otevřelo druhé patro oddělení interny s 28 lůžky a nyní se pracuje v prvním patře.

Nemocnice zároveň začala s největší investicí za poslední roky – stavbou úplně nového pavilonu. Jde o Komplexní rehabilitační centrum, které by mělo začít fungovat na podzim roku 2020. Na vše výrazně přispěl jediný vlastník nemocnice Středočeský kraj.

Celostátní projekt Nemocnice ČR 2019 pořádá organizace HealthCare Institut, v rámci porovnání bylo osloveno 154 nemocnic s akutními lůžky z celé České republiky. Cílem je sestavit žebříček nemocnic dle míry bezpečnosti a spokojenosti pacientů a zaměstnanců. Projekt bude pokračuje i letos, lidé mohou hlasovat od 1. února do 31. srpna 2020.

V dotazníku odpovídají respondenti na otázky jako: Byl Vám srozumitelně vysvětlen navržený postup léčby? Bylo s Vámi jednáno s úctou a respektem? Jste spokojený s předávání informací Vaším lékařem či zdravotní sestry?

HealthCare Institute je neziskovou organizací, která napomáhá postupně zvyšovat kvalitu poskytované péče o pacienty v nemocnicích http://www.hc-institute.org/cz/. V roce 2019 se jednalo už o 14. ročník. Nemocnice Rudolfa a Stefanie zvítězila už po několikáté.