Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně je jedním z největších krajských zdravotnických zařízení v České republice, jako jediná ve Zlínském kraji má devět center specializované péče. V současné době prochází areál nemocnice postupnou modernizací, která nemá v její historii obdoby.

Již nyní jsou nově zrekonstruované například prostory lůžkového oddělení chirurgie, interní a kardiologické JIP, hemodialýzy nebo sonografie. Kompletní modernizací prošly i dva operační sály, jeden nově na robotickou operativu, který využívá nový robotický chirurgický operační systém DaVinci.

V areálu nemocnice však vzniknou také naprosto nové budovy. Za zmínku stojí projekt moderního gynekologicko-porodnického komplexu, nástavba plicního oddělení nebo nové prostory pro hematologicko-transfuzní oddělení.

Vyvrcholením projektů bude na konci roku 2027 zahájení stavby polybloku urgentních oborů. Budovy by však byly ničím bez kvalitního vybavení a samozřejmě odborníků.

KNTB získala a proinvestovala za poslední dva roky celkem 710 milionů korun z dotačního programu REACT-EU. Je potřeba zmínit dva nové lineární urychlovače, hybridní SPECT/CT, laboratorní vybavení v ceně více než 60 milionů korun nebo ultrazvuky a RTG přístroje za 83 milionů.

Zlínská krajská nemocnice také věnuje velkou pozornost dalšímu vzdělávání svých odborníků – v letošním roce vznikl nový odbor vzdělávání, vědy a výzkumu.