Asociace Entente Florale CZ – Souznění, z.s. ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad pořádá výstavu Má vlast cestami proměn.

Výstava prezentuje prostřednictvím fotografií a příběhů stav před rekonstrukcí a po ní. Každý rok na výstavě uvidíte opravy různorodých staveb – od sakrálních objektů, přes obecní úřady, školy, zastávky, multikulturní centra, náměstí a návsi, po krajinářské úpravy v parcích a sadech.

Hlavní těžiště výstavy spočívá v putování. Každý rok v květnu (letošní rok v červnu) se koná slavnostní veřejná vernisáž výstavy na Vyšehradě v Praze na Vyšehradě v Praze. Zde výstava setrvává měsíc. Poté se rozjede do různých koutů České republiky a takto putuje celý rok. Můžete se s ní setkat na veřejných prostranstvích v obcích a městech, v knihovnách, na úřadech, ministerstvech, univerzitách, v ulicích, na hradech, zámcích i na nádražích.

Nejhezčí proměny jsou každý rok oceňovány. Hodnotí je veřejnost v den zahájení na Vyšehradě a po celý rok na webu, a také odborná porota architektů od vedením pana arch. Josefa Pleskota.

Součástí letošní výstavy je také Ústav pro péči o matku a dítě.

Zde pod č. 72 jej můžete podpořit také svým hlasem. Děkujeme!