V Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s. pokračuje stavba centrálního vstupního objektu a dostavba pětipatrového chirurgického pavilonu. Pracuje se dle harmonogramu, v současné době je hotová hrubá stavba.

Obě budovy nyní propojil nadzemní koridor, který do budoucna zásadně usnadní především transport pacientů z pavilonu chirurgie až do interního pavilonu. První část sedmnácti tunové ocelové konstrukce se instalovala v úterý 27. června 2023. Její usazení trvalo něco přes hodinu a propojila přístavbu chirurgického pavilonu a nový centrální pavilon v parku. Její délka je 26 metrů. Druhá část směrem k internímu pavilonu by se měla instalovat koncem července letošního roku.

Stavba Centrálního příjmu a přístavba chirurgického pavilonu začala přípravnými pracemi počátkem roku 2022 a její zprovoznění je rozděleno na více fází. V první části se již letos na podzim otevře centrální vstupní pavilon a v přístavbě začne nově fungovat urgentní příjem a kompletní provoz ortopedie. „Druhá část se otevře na jaře 2024 a poslední na podzim roku 2024 tak, jak jsme slíbili,“ doplnil technický ředitel PhDr. Jan Kolbaba.

„Tato naprosto zásadní modernizace se pozitivně dotkne všech zaměstnanců, pacientů a návštěvníků nemocnice. Věřím, že nová logistika a provozní uspořádání změní k dobru chod celé nemocnice,“ řekl předseda představenstva MUDr. Roman Mrva.