DPN Louny je státní příspěvkovou organizací v přímé řídící působnosti MZ ČR. Nemocnice se nachází v Ústeckém kraji, s dobrou dostupností z Prahy, Středočeského kraje, Mostu, Chomutova a dalších měst. Poskytujeme komplexní psychiatrickou péči pro děti a dorost ve věku 3–18 let. DPN Louny disponuje 50 lůžky na dvou odděleních, provozuje také psychiatrickou ambulanci pro děti a dorost. Ve snaze snížit pracovní zátěž našich lékařů jsou služby zajišťovány a pokrývány ve spolupráci s blízkými PN, lékaři začínají sloužit po zapracování a na základě vzájemné dohody s vedením DPN Louny.

Dětská a dorostová psychiatrie představuje v současnosti perspektivní a rychle se rozvíjející obor – v DPN Louny mají lékaři příležitost seznámit se s širokým spektrem duševních onemocnění a s komplexní problematikou péče o dětské pacienty. Naše zařízení přijímá pacienty především z Ústeckého a Středočeského kraje a hl. m. Prahy. Vzhledem k úzké specializaci a nedostatku pedopsychiatrických zařízení je však naše působnost mnohem širší. Převažujícími diagnózami jsou afektivní poruchy, ADHD, psychotické poruchy, suicidální jednání dětí a adolescentů.

Personál DPN Louny tvoří mladý tým lékařů a psychologů a kvalitní a profesionální ošetřovatelský personál. V DPN Louny klademe důraz na týmovou spolupráci, podporujeme další vzdělávání zdravotnického personálu a snažíme se motivovat zaměstnance k aktivní participaci v procesu soustavného zlepšování poskytované péče. Zázemí menšího zdravotnického zařízení zároveň umožňuje našim zaměstnancům bližší kontakt a otevřenější komunikaci s vedením nemocnice, množství prostoru k seberealizaci a osobnější přístup při řešení veškerých profesních i osobních záležitostí.