Příhraniční oblast mezi Českou republikou a Německem v Dolním Bavorsku je skutečným tipem pro cestovatele, kteří hledají okouzlující přírodní scenérie, půvabné městečka a bohaté možnosti trávení volného času. Zde představíme čtyři okresy Freyung-Grafenau, Pasov, Regen a Deggendorf, které charakterizují tento region a nabízejí širokou škálu zajímavostí a aktivit. Jedná se také o spádovou oblast Bayerwaldzahn, vyhlášeného centra zubní péče s celkem 12 zubními ordinacemi, které je v regionu známé svou kvalitní zubní péčí.

Proč má ale Bayerwaldzahn v tomto regionu právě 12 působišť? Filozofie a vize Dr. (MU Budapešť) Imricha Rájce, zakladatele a jednatele společnosti, se od jejího založení v roce 2017 nemění: zajistit zubní péči v menších městech. V současné době nabízí Bayerwaldzahn více než 7 specializací a k naplnění tohoto cíle zaměstnává přibližně 20 zubařů / zubařek a přes 120 zaměstnanců.

V okrese Freyung-Grafenau na návštěvníky čeká idylická krajina se zalesněnými vrcholky, průzračnými jezery a malebnými řekami. Hraniční přechod Strážný slouží jako ideální výchozí bod pro outdoorové aktivity. Národní park Bavorský les láká návštěvníky svou jedinečnou flórou a faunou. Procházka malebnými uličkami historického městečka Freyung slibuje odpočinek a požitek. Speciální atrakcí ve Freyungu je v současné době Zemská zahradnická výstava 2023, která návštěvníkům až do 3. 10.2023 včetně představí rozmanitou flóru a je nejvýše položenou výstavou v historii.

V okrese Pasov leží na soutoku řek Dunaj, Inn a Ilz město Pasov, známé také jako "město tří řek". Malebné centrum s úzkými uličkami a barokními budovami vybízí k příjemným procházkám. Milovníci kultury si jistě přijdou na své u slavné katedrály svatého Štěpána, která je známá působivými varhanami. Podél řek a přes mírné kopce vedou četné cyklistické a turistické stezky, které vybízejí k dalšímu poznávání. Pro ty, kteří chtějí něco živějšího, však město Pasov nabízí kulinářské zážitky, stejně jako bary, diskotéky a nejrůznější nákupní možnosti.

V okrese Regen čeká na návštěvníky úchvatná přírodní krajina. Dveře do této půvabné oblasti otevírá hraniční přechod Železná Ruda. Hory Bavorského lesa nabízejí příležitosti k rozsáhlým pěším túrám a běžkování. Vysoký Javor, s 1 456 metry nejvyšší hora Bavorského lesa, je v zimě rájem pro zimní sportovní aktivity. Na Sklářské stezce, která prochází okresem, mohou milovníci řemesel obdivovat tradiční sklářské řemeslo - okres Regen je jím známý daleko za hranicemi okresu.

Okres Deggendorf zaujme kombinací historického města a malébné krajiny podél řeky. Samotné město Deggendorf zaujme barokními budovami a živým kulturním životem. Podél Dunaje vede Dunajská cyklostezka, která nabízí cyklistům skvělé možnosti pro výlety. Přírodní rezervace Donauleiten láká turistickými stezkami, které nabízejí úchvatné pohledy na řeku a okolní krajinu.

Závěrem lze říci, že příhraniční oblast mezi Českou republikou a Německem v Dolním Bavorsku je rozmanitý region a nabízí nejen skvělý cíl pro cestovatele a návštěvníky, ale je také odrazovým můstkem pro mnoho pracovních příležitostí v regionálním hospodářství.