"Kliniken Am Goldenen Steig" provozují dvě nemocnice ve městech Freyung a Grafenau. Vzhledem k naší poloze v blízkosti hranic zaměstnáváme mnoho českého personálu (celkem asi 1.100 zaměstnanců, z toho 120 lékařů, z nichž cca 50 je z České republiky).

Někteří z nich denně dojíždějí, jiní přesunuli své centrum života do okresu Freyung-Grafenau. K dispozici jsou byty a domy za přijatelné ceny. Jsou zde dobré možnosti nakupování a trávení volného času. V místě jsou k dispozici všechny typy škol a místa v mateřských školách.

Naše dceřiná společnost „Facharztzentrum Am Goldenen Steig gGmbH“ provozuje ve Freyungu, Grafenau a Waldkirchenu ambulantní zdravotnická zařízení s následujícími specializacemi: chirurgie, onkologie, psychoterapie, psychiatrie, ortopedie / úrazová chirurgie, neurologie, anesteziologie, dětské a dorostové lékařství, pneumologie, ORL, kardiologie, gastroenterologie a dermatologie. Toto propojení ambulantní a lůžkové zdravotní péče má zajistit, aby se pacientům v okrese Freyung-Grafenau dostalo dlouhodobě vysoké úrovně lékařské péče, a to jak pacientům hospitalizovaným, tak ambulantním."