Landshut je hlavním městem Dolního Bavorska. Město zaujme svou zachovalou středověkou architekturou a okouzlující polohou. Okres Landshut je také s řekami Isar, Vils a Laaber a malebnými kopci a údolími jedním z nejkrásnějších regionů Bavorska. Velkou výhodou je blízkost mnichovské metropole a mnichovského letiště. Kromě toho je mezi Landshutem a Prahou přímé vlakové spojení dráhou (ALEX).

Landshut však není výjimečný pouze z oblasti polohy a okolí.

Nachází se zde také největší poskytovatel zdravotnických služeb v regionu a zároveň jeden z nejúspěšnějších v Bavorsku, a to Městská společnost pro zdravotní péči Landshut (LAKUMED klinky). Ve třech nemocnicích v Landshut-Achdorfu, Vilsbiburgu a Rottenburgu pracuje více než 1.850 zaměstnanců. Ročně se zde ošetří více než 85 000 ambulantních a hospitalizovaných pacientů.

Lékařská klinika II v nemocnici Landshut-Achdorf, kterou vede primář Prof. Dr. Bruno Neu, se specializuje na onemocnění trávicího traktu. Od doby, kdy pan Prof. Dr. Neu přešel z Technické univerzity v Mnichově do Akademické fakultní nemocnice Landshut-Achdorf, se zde zaměřují na intervenční endoskopii. Klinika nabízí téměř všechny diagnostické a léčebné metody v gastroenterologii, zejména komplexní terapie žlučových cest a pankreatických vývodů pomocí ERCP, PTCD, cholangioskopie, endosonograficky navigované drenáže extraanatomickými přístupy, stejně jako polypektomie a resekce časných karcinomů pomocí endoskopických slizničních resekcí nebo submukózních disekcí.

Prof. Dr. Bruno Neu je díky svým endoskopickým zkušenostem certifikovaným školitelem endosonografie Německé společnosti pro ultrazvukovou medicínu. Kromě toho je endokrinologem a diabetologem podle směrnic Bavorského lékařského svazu a je oprávněn poskytovat další vzdělávání Německé diabetologické společnosti.

Další informace naleznete na www.lakumed.de.