Klinika JL je jedna ze zdravotnických zařízení v portfoliu Innova Healthcare. Poskytuje komplexní zdravotní péči, a to nejen pacientům z Prahy 13. Díky dlouhé tradici, modernímu vybavení a příjemnému personálu ji navštěvují lidé z celé Prahy i Středočeského kraje. Od svého vzniku v roce 1995 se klinika výrazně rozšířila a stala se jedním z nejlepších zdravotnických zařízení svého druhu.

Krátce z historie

Historie Kliniky JL začíná už v roce 1995, kdy se na nové klinice Lípa Centrum otevřela oční ambulance. Založil ji Doc. MUDr. Ján Lešták, CSc. Ve vlastní budově sídlí od roku 2001.

V roce 2007 přibyly další služby, které na oční oddělení navazovaly. Od té doby zde funguje i neurologie, ORL, interna, kardiologie nebo endokrinologie. V roce 2009 pak byla zřízena magnetické rezonance se špičkovým technologickým vybavením včetně přístroje Achieva TX Series. Posledním významným milníkem byl červen 2021, kdy Kliniku JL koupila moderní zdravotnická skupina Innova Healthcare.

Renomované oční oddělení

Oční klinika se od svého vzniku zaměřuje na všeobecnou oftalmologii. A už v roce 1997 byla prvním pracovištěm, které u nás začalo provádět nitrooční operace. O sedm let později se přidaly i unikátní operace zadního segmentu oka. To jsou ale jen některé zásadní momenty z historie kliniky. Důležitý je pro nás každodenní provoz, během kterého pomáháme pacientům s léčbou šedého zákalu, věnujeme se statické perimetrii, vyšetření elektrických změn napětí oka nebo testům kontrastní citlivosti.

Oční optika

Součástí komplexu je i oční optika, kde si rovnou mohou pacienti brýle vyzvednout nebo zakoupit. K dostání jsou cenově dostupnější varianty i luxusní značkové brýle od světoznámých značek. Zároveň optika nabízí měření zraku a další odborné služby.

Současnost

V současné době patří Klinika JL k renomovaným pracovištím se sedmadvacetiletou historií, pyšní se mnoha oceněními a zaměstnává největší kapacity v oboru. Jako jediné zdravotnické zařízení může Klinika JL používat označení FBMI ČVUT a každoročně zde vzniká nejvíce odborných zdravotnických publikací.