Zřizovatelem příspěvkové organizace je město Otrokovice. Organizace poskytuje své sociální služby osobám, které je skutečně potřebují. Ke své činnosti má organizace odpovídající technické i personální zajištění, tj. pobytové služby jsou poskytovány kvalifikovaným personálem v budovách s vybavením odpovídajícím specifickým potřebám osob, kterým jsou určeny.

V naší organizaci poskytujeme tyto služby:
- pobytové (domov pro seniory, domov se zvláštním režimem, odlehčovací služby)
- ambulantní (pečovatelská služba, denní stacionář)
- terénní (pečovatelská služba)

Posláním domova pro seniory je poskytnout důstojný život seniorům, kteří nemohou žít ve své vlastní domácnosti z důvodu postupné ztráty soběstačnosti, případně závažných změn zdravotního stavu.

Podpora a pomoc vychází z individuálních potřeb seniorů, směřuje k udržení, případně rozvoji schopností seniorů a napomáhá při zprostředkování kontaktů s rodinou a okolím.

Služby domova pro seniory jsou určeny seniorům (starším 65 let) se ztrátou soběstačnosti, případně se závažnými změnami zdravotního stavu, kteří z těchto důvodů nemohou žít ve své vlastní domácnosti a potřebují celodenní podporu a pomoc druhé osoby.

Posláním domova se zvláštním režimem je poskytnout důstojný a bezpečný život osobám se sníženou soběstačností, které nemohou žít ve své vlastní domácnosti z důvodu omezených poznávacích schopností, problémů s orientací, vnímáním, pamětí, vyjadřováním se,s častými změnami chování a nálad,a se zvládáním běžných činností.

Služby domova se zvláštním režimem jsou určeny seniorům (starším 65-ti let věku), kteří trpí Alzheimerovou chorobou a jinými typy demence – z tohoto důvodu nemohou žít ve své vlastní domácnosti a potřebují pravidelnou podporu či pomoc, případně dohled druhé osoby.

Posláním pobytové odlehčovací služby je zabezpečit potřebnou péči seniorům a zdravotně postiženým osobám, kterým je jinak péče zajišťována v domácím prostředí, a poskytnout jim nezbytnou podporu při navracení se zpět domů.

Odlehčovací služba má umožnit pečujícím osobám odpočinek od náročné péče nebo jim má pomoci v situacích, kdy nemohou péči ze závažných důvodů zajistit.

Odlehčovací služby jsou určeny seniorům (starším 65 let) se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění, případně zdravotního postižení; osobám se zdravotním postižením (starším 27 let) se ztrátou soběstačnosti, případně se závažnými změnami zdravotního stavu.

Spolupracujeme s rodinou na tvorbě životního příběhu klienta, podporujeme komunikaci klienta s rodinou s využitím prvků bazální stimulace.

V průběhu roku jsou pořádány různé kulturní a společenské akce, na které jsou zváni příbuzní, přátelé a známí klientů.

Zásady poskytované služby vychází se zásad SENIORU:
- úcta k člověku projevená citlivým, chápavým a tolerantním přístupem
- individuální přístup k člověku s důrazem na jeho přání a potřeby
- respektování vlastního rozhodnutí člověka
- zachování maximálního soukromí člověka
- podpora směřující k udržení nezávislosti člověka
- loajalita a týmový duch v organizaci