Vidím naši ordinaci hlavně srdcem : má za sebou statečně už 34 let plynulého provozu, z toho 20 let v soukromém podnikání, takže už to není žádná nezkušená amatérka. Starám se o ni, holku moji drahou, sama se dvěma sestrami, ale zdaleka naše plné nasazení nedokáže odolávat náporu pacientů, který se na ní valí a to mě mrzí.

Před 4 lety nás proto napadlo trochu jí ulevit a zařídit v ní druhé samostatné místo pro lékaře. Ordinace se tedy rozrostla o malou místnost s potřebným vybavením. Na 3,5 roku tam s námi pracovala kolegyně, ale spolupráci jsme k poslednímu dubnu ukončily a teď je místo volné. Technicky jsou obě ambulance jako místnosti oddělené, ale zároveň propojené přes temnou komoru. Myslím, že toto „siamské dvojče“ je celkem praktické.

A jakou má naše ambulance povahu? Je to dáma ze staré školy a tak je zvyklá neodmítnout žádného akutního pacienta, udělat pro každého maximum při jedné návštěvě, přitom ,je klidná, vstřícná, obvykle dobře naladěná. Máme se moc rády.

Může se pochlubit i pěkným vybavením: standartním vybavením obou ordinací (počítač s programem Amicus, optotyp, štěrbinová lampa s vyšetřovací čočkou, goniočočka, oftalmoskop, tonometr, autorefraktor) a sdíleným vybavením (nový perimetr, nová fundus
kamera, digitální štěrbinová lampa s možností fotografie předního segmentu stará 2roky, OCT staré 3roky, ORA, Pascal tonometr, elektrokauter na drobné útvary). V repertoáru jí nechybí ani aplikační středisko kontaktních čoček.

Vzhledem k okolí je naše ordinace velmi přátelská, ráda spolupracuje a spojeneckých pracovišť má v okolí opravdu hodně: jen v budově polikliniky je RTG , lékárna, optika , obvodní lékaři, stomatologové, chirurg, internista – endokrinolog, dermatolog, gynekolog, ortoped, rehabilitační lékař a pracoviště rehabilitace. Mimo budovu, v městské nemocnici, pak je k dispozici dětský lékař, CT , cévní ambulance s možností UZ karotid, neurolog, plastický chirurg.

Když si naše milá ambulance sama neví rady nebo potřebuje poslat pacienta na nějaký zákrok, spolupracuje ochotně s vyššími pracovišti. Naše ordinace mýma očima je laskavá– přijměte ,prosím, moje pozvání a přijďte se s ní seznámit !

Na každý zájem se těší : MUDr. Petra Šmídová, oční ambulance Čáslav, mob.: 604 981 490 , e-mail: smidova@conjunctiva.net