Na podporu Onkologického oddělení Krajské zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z., se uskutečnil v sobotu 27. srpna 2022 již 7. ročník dobročinné akce „Memoriál Peti Hezlové“, poprvé na výstavišti v Lounech. Celé odpoledne zde probíhaly sportovní akce, cvičení a dětské soutěže, v jeho závěru i módní přehlídka. Pořadatel akce, sportovní spolek Befit Louny, si dal za cíl přilákat ke společným pohybovým aktivitám i rodiny s dětmi a přinést z registrace a vstupného pro chomutovskou onkologii co nejlepší finanční výsledek.

„Myslím, že obojí se nám povedlo. Letos tak budeme moct předat Onkologickému oddělení Nemocnice Chomutov, kde se naše kamarádka, kolegyně a členka našeho sportovního sdružení Petra Hezlová léčila, krásných 333 530 korun. Náš projekt pomáhá usnadnit život těm, kteří potřebují pomoc a kvalitní lékařskou péči. Proto jsme rádi, že oslovuje stále více lidí – v předchozích letech pro chomutovskou onkologii přinesl celkem tři čtvrtě milionu korun. Děkujeme všem, kdo naše snažení podpořili a podporují,“ uvedla Ing. Andrea Kloučková z pořádajícího Befit Louny.

„Velmi si vážím letité podpory a spolupráce členů Befit Louny a všech obyvatel Lounska, kteří už mnoho let jako jediní z našeho regionu finančně podporují chomutovskou onkologii. Je velmi milé se každoročně setkávat na Memoriálu Peti Hezlové s takovým nadšením lidí, kteří i v této nelehké době plné negativních informací neváhají přispět na zlepšení prostředí pro onkologické pacienty. Jsem moc ráda, že chomutovská onkologie má tolik úžasných podporovatelů a všem jim patří náš velký dík,“ řekla MUDr. Martina Chodacká, primářka Onkologického oddělení Krajské zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z.

„To, že díky aktivitám sportovců z Loun a jejich přátel celková částka získaná na podporu našeho onkologického oddělení od roku 2016 již přesáhla hranici jednoho milionu korun, je jedinečné a skutečně obdivuhodné. Děkujeme za ni,“ uvedl ředitel chomutovské nemocnice MUDr. Michal Zeman, Ph.D.

Z příspěvků získaných díky aktivitě členů Befit Louny mohlo na chomutovském onkologickém oddělení dojít k jeho rekonstrukcím a úpravám, aby se zde pacienti v době hospitalizace cítili příjemněji. Nadstandardně se vybavily a revitalizovaly pro ně pokoje, zrekonstruovaly společné prostory a dále se vylepšují i místnosti pro zaměstnance. „V letošním roce je naším cílem upravit společné prostory oddělení, což jistě ocení i návštěvy pacientů,“ dodala Ing. Andrea Kloučková.