Saunování je oblíbeným způsobem, jak si udržet zdraví a vitalitu. Kromě vlastních blahodárných účinků je pro umocnění jeho efektu důležité i celkové prostředí. Architekt spolu s ostatními tvůrci se nechali inspirovat jedinečností zdejší krajiny a vytvořili pojetí s důlní tématikou a krušnohorskou přírodu. Tak se z původního pracovního označení Saunový svět stal SAUNOVÝ DŮL.

Vzdáváme tak pomyslně hold horníkům, kteří jsou i s dolem Svornost neodmyslitelnou součástí jáchymovských lázní. V tematické saunové důlní štole nalezneme komplex saun, který tvoří parní sauny s hvězdným nebem, finská sauna s topidlem důlního vozíku, infrasauna se solným panelem a bylinková sauna. Návštěvníci se mohou zchladit v tolik žádaném ochlazovacím bazénku s motivem rarity Krušných hor - Kýšovickým vodopádem. Připraveny jsou rovněž ochlazovací sprchy s různými programy od mrholení až po prudký déšť, doplněny o hru světel.

Součástí saunových prostor je Whirlpool s velkoplošnou televizí a relaxačním programem. Odpočívat lze v odpočívárně na vyhřívaných keramických lavicích či v tmavé odpočívárně s krbem. Ze saunového dolu je možno vyjít na malou venkovní odpočinkovou terasu s bylinkovým zátiším či pokračovat dále na střešní terasy, které vybízí k odpočinku na čerstvém vzduchu a výhledu do okolí. Na jedné ze střešních teras je možno vyzkoušet tzv. suché kneippování na bosé stezce tvořené přírodními materiály z Krušnohoří. Ve vybraných časech je pro návštěvníky připraveny rituál metličkování, který je v Karlovarském kraji ojedinělý. Nad celým Saunovým dolem dohlíží socha sv. Barbory – patronky všech horníků z rukou místního řezbáře.
Součástí celého komplexu Lázeňského centra Agricola bude propojení Aquacentra s dolní částí přilehlého parku, kde vznikne sluneční louka s příjemnou opalovací zónou. Příprava celého projektu byla zahájena před dvěma roky. Stavební práce saunového světa trvaly půl roku a stály přibližně 25 mil. Kč.